Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

€˜Ik bun in 2018 gestopt met rookn en gestopt met noar FC Twente kiekn, allebei extreem slecht €™

389012 887136

Nathalie Baartman, André Manuel, Jan Riesewijk, Bert Eeftink en Thijs Kemperink blikken in de Twentse Oudejaarsconference terug op 2018. Dit doen zij de komende dagen liefst vijf keer in een uitverkocht Wilminktheater. Vandaag blikt de Twentsche Courant Tubantia samen met de cabaretiers terug op het afgelopen jaar.

Welke Twents nieuws trof de cabaretiers het afgelopen jaar het meest in 2018? En zeg je daar iets over in de Oudejaarsconference?

Helligen Hendruk (64):
Twee dinge: Ik bun in 2018 gestopt met rookn en gestopt met noar FC Twente kiekn. Allebei extreem slecht. Oaver beide zaakn zeg ik trouwens niks in de conference. Ik kiek wal oet.

André Manuel (52):
Mijn nieuws is heel algemeen van aard. Dat het overal een zooitje is. En ja, daar ga ik zeker iets over zeggen!

Nathalie Baartman (45):
Brand treft school. Goudvis leeft nog. Dan krijg ik een glimlach. Eerste schop de grond in voor nieuw autobedrijf van Dijkstra. Dan een vuist. Nieuwbouw in een prachtig essenlandschap in Markelo, terwijl er leegstand is op bedrijventerreinen!? Als ik dat lees, word ik diep opstandig aan de keukentafel in Borne. Net als bij dat verhaal van die zuurpruim in Goor die gif in eiken gespoten heeft. Pffff. Ga niets zeggen over dat autobedrijf in de Oudejaarsconference. Zie er de humor voorlopig nog niet van in.

Thijs Kemperink (36):
Dat koningin Maxima twee keer dezelfde jurk aan had bij haar bezoek aan Twente. Daarmee raak je ons Tukkers recht in ons hart. Mocht ze ooit Albergen bezoeken, dan ga ik naakt voor m n raam staan. Als zij twee keer hetzelfde doet, kunnen wij dat ook...

Jan Riesewijk (43):
Meerdere nieuwsfeiten. Maar dan ook vooral de discussies en opinie daaromheen, zoals de gemeenteraadsverkiezingen, de steeds agressiever wordende zwarte piet-discussie en de paasvuren die bedreigd worden. Deze onderwerpen komen in mijn conferences wel terug.

Twente First! Welke bedreiging vrees je komend jaar het meest?

Helligen Hendruk (64):

De exodus van Randstedelingen dee hier (goedkoop) in ut oosten wilt kom n wonnen. Doar zeg ik dan wal weer wat oaver in de conference.

André Manuel (52):
Ik denk dat Trump in een diepe val terecht komt en dat we daar allemaal iets van gaan merken.

Nathalie Baartman (45):

Mmmmm ¦ De grootste bedreiging voor Twente?! Soms ben ik bang dat sluipenderwijs vliegveld Twente één groot pretpark wordt van drones en ander speelgoed voor de rusteloze mens. Ten koste van de Lonnekerberg! Ja kijk, ik ben nogal een groot voorstander van het behoud van stilte en goed groen in Twente. Denk ook dat dat de Twentse kracht is! Het hoeft hier van mij niet de Randstad te worden. Laten we trouwens flink Nedersaksisch blijven spreken. Dat houdt Twente in stand. Taal verbindt.

Thijs Kemperink (36):
Ik vrees helemaal niets. Iemand die vreest, leeft in angst. Dat doe ik niet. Er blijven altijd nare gebeurtenissen bestaan. Ik hoop dat wij ze in Twente ontlopen...

Jan Riesewijk (43):

De hitte! Daar kan ik helemaal niet tegen. Ik heb er ook het figuur niet voor. En dan is het in Twente ook nog eens vaak het warmst van het land! Ik bloei pas weer op als de R in de maand zit! Dan komen twee grote liefdes van mij er weer aan: kerststal en carnaval!

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.