Enschede
Video

XXL-terrassen moeten in Enschede een blijvertje worden

De XXL-terrassen op de Oude Markt moeten blijven. In de nieuwe terrassenvisie die binnenkort aan de gemeenteraad wordt aangeboden, wordt een lans gebroken om de grote zomerterrassen structureel te maken. “Die maken Enschede een stuk leuker”, zegt Robin Hollander, secretaris van Horeca Stad Enschede.

Harmonicaterrassen

Harmonicaterrassen noemt Hollander de vernieuwing van de Oude Markt. ‘s Zomers groot, ’s winters klein. “We hebben de ontwikkelingen van de afgelopen anderhalf jaar in de visie meegenomen. Iedereen mocht meepraten: winkeliersvereniging, bewoners, stadsarchitect. Ik heb goede hoop dat het lukt om die extra large terrassen vast te houden. Er is veel enthousiasme.”

Ruimte

De secretaris van de Enschedese horecavereniging wijst er op dat de nieuwe visie bedoeld is voor het hele binnenstadgebied en dus niet alleen voor de Oude Markt. “Die vergrote terrassen bieden meer ruimte voor de mensen en voor de zon, want sommige zitplekken zitten vanwege de bomen in de schaduw.”

Visie

Eind november of december buigt de gemeenteraad zich over de visie en wordt duidelijk of de Oude Markt de Franse uitstraling blijft houden.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.