Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

AUDIO | 5 uittips in Enschede voor het eerste weekend van het jaar

390088 839594

Het is weer weekend en dat betekent dat we weer een aantal leuke activiteiten voor je op een rijtje hebben gezet. Er is dit eerste weekend van het nieuwe jaar niet heel veel te doen in Enschede, maar hier hebben we toch vijf leuke tips. Fijn weekend!

Nieuwjaarsconcert Orkest van het Oosten
Zondag kun je feestelijk het nieuwe jaar ingaan met het Orkest van het Oosten. Vanaf 14.30 uur kun je dansen en feesten in het muziekcentrum in Enschede met het orkest. Het orkest stond al op Europese en Amerikaanse festivals, maar zondag zijn ze gewoon in hun thuisstad Enschede. Kaartjes kosten tussen de 12,50 euro en 41 euro. Het nieuwjaarsconcert begint om 14.30 uur.

Het programma Weekend Enschede van 1Twente Enschede had een interview met Lies Rubingh van het Orkest van het Oosten. Beluister het interview hieronder terug.
Rutbeekcross
Op recreatiegebied Het Rutbeek wordt zondag de Rutbeekcross gehouden. Het is de vijfde wedstrijd van de Twentse Cross competitie. Dit jaar gaat het anders op het Rutbeek, er is namelijk een nieuw parcours aangelegd met veel modder, bochten en hoogtes. Inschrijven kan niet meer, maar heb je zin om te kijken? Kom dan zondag om 10.30 uur naar het Rutbeek voor de Rutbeekcross.

Driekoningenviering
Kleuters kunnen zondag in de Sint Jan-kerk Driekoningen vieren. Tijdens de dienst wordt er ook gezongen. De ochtend is speciaal bedoeld voor kinderen tussen de 3 en 7 jaar. De kerk vraagt bezoekers een kleine bijdrage mee te nemen, namelijk houdbare etenswaren. De opbrengst van deze inzameling gaat naar de voedselbank. Je bent zondag vanaf 10.00 uur welkom in de Sint Jan-kerk aan de Haaksbergerstraat in Enschede.

Het programma Weekend Enschede van 1Twente Enschede had een interview over deze viering met Frank de Heus, pastoor van de Sint-Jan kerk. Beluister het interview hieronder terug.
Filmconcert Piccolino Kinderliedjes en dieren komen tot leven in animaties die gemaakt zijn van onder meer karton en klei. Het muziektheaterduo Canti Vaganti combineert twee stemmen, accordeon en gitaar. Zintuiglijk theater met veel humor. Samen met het publiek probeert het duo de kinderen een onvergetelijke hier-en-nu-beleving te geven. Het filmconcert start zondag om 14.30 uur in het Wilminktheater, de entree bedraagt 7,50 euro.

Tommie Christiaan
Zanger Tommie Christiaan heeft veel podiumervaring, maar ditmaal staat hij er helemaal alleen voor. Na het programma Beste Zangers besloot Tommie door te gaan in de muziekwereld. Tommie bracht in maart zijn minialbum Zoveel liefde uit, hij laat hiermee zien dat hij ook met Nederlandstalige muziek uit de voeten kan. Zaterdag is Tommie Christiaan in het Wilminktheater te zien vanaf 20.30 uur, een kaartje kost 19,50 euro.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.