Hengelo
112
Video

Familie treurt om doodgereden Diesel; chauffeur heeft zich nog niet gemeld

Op vrijdagavond laat de zevenjarige Lilly uit Hengelo haar hondje Diesel uit. Zoals ze dat wel vaker doet. Maar deze keer loopt het heel anders af. Rond half zeven 's avonds wordt het hondje aangereden door een automobilist. Diesel is vrijwel direct dood, de automobilist is nergens te bekennen en de familie blijft achter met groot verdriet. Zes dagen later heeft de chauffeur zich nog niet gemeld.

'Hartverscheurend'

De aanrijding gebeurde vorige week vrijdag 29 oktober, rond half zeven 's avonds op de Dennenbosweg in Hengelo. Tanja, Lilly's moeder, spreekt van een traumatische ervaring voor haar dochter: "Lilly kwam naar huis lopen met een bijna dood hondje in haar armen. Ze was zó flink. Het is hartverscheurend om zoiets te zien als moeder", vertelt Tanja enkele dagen later. Ze kan haar tranen niet tegenhouden.

Camerabeelden

De bestuurder van de auto is niet gestopt en heeft zich tot op heden niet gemeld. Van het ongeluk zijn camerabeelden beschikbaar. Hierop is te zien dat het hondje vrij plotseling de straat op rent, omdat ie aan de overkant van de straat een andere hond ontwaart. Ook is te zien dat de automobilist naar alle waarschijnlijkheid te snel reed en noch het meisje, noch het hondje gezien heeft.

Boodschap

De zus van Tanja besloot om de video te delen met een wijkagent in Hengelo. De beelden worden snel opgepikt: de wijkagent deelt de video en inmiddels is ie meer dan zevenhonderd keer gedeeld. Onderdeel van het bericht van de politie is een signalement van de auto die het hondje aanreed. Een fijn idee, vindt Tanja: "Kijk, wij krijgen ons hondje er niet mee terug. Maar ik hoop wel echt dat iemand nu wel drie keer nadenkt voor 'ie te hard rijdt binnen de bebouwde kom. Dit is een nota bene een fietsstraat. Auto's zijn hier te gast."

'Te weinig aanknopingspunten'

Zes dagen na de aanrijding heeft zich nog niemand bij de politie gemeld, laat de wijkagent weten. Er wordt ook niet actief gezocht: "Er zijn te weinig aanknopingspunten helaas. Daarnaast zien we dit ook meer als een ongeval en niet als een misdrijf."

Banner samenwerking 1Twente en RTV OostHeb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.