Hengelo

Recordaantal studenten ROC van Twente wil naar NK vakwedstrijden in Utrecht

Vierenveertig studenten van het ROC van Twente hebben zich aangemeld voor de landelijke vakwedstrijden voor mbo-studenten. Volgens de onderwijsinstelling is dit een record. Tijdens het NK strijden mbo-studenten vanuit het hele land om de titel.

211103 ROC van Twente Skillsteam
Vierenveertig studenten van het ROC van Twente hebben zich aangemeld voor de landelijke vakwedstrijden voor mbo-studenten. Volgens de onderwijsinstelling is dit een record. © ROC van Twente

WorldSkills in China

Het zogenaamde 'Skillsteam' van het ROC van Twente telt 44 studenten. De studenten van de verschillende opleidingen doen mee aan 41 vakwedstrijden. Tijdens de wedstrijden laten zij zien hoe goed ze zijn in hun vak. Al 14 studenten van hen zijn rechtstreeks geplaatst voor de finale in Utrecht en zij mogen zich dus nu al tot de top 10 van Nederland rekenen.

Vanaf afgelopen woensdag worden er in heel Nederland kwalificatiewedstrijden gehouden. De geplaatste studenten strijden volgend voorjaar tegen hun collega-studenten uit de rest van het land tijdens het NK in de Jaarbeurs Utrecht. De beste finalisten kwalificeren zich voor de WorldSkills volgend jaar in China.

WorldSkill Netherlands

Het Nederlands Kampioenschap heet Skills The Finals en wordt georganiseerd door WorldSkill Netherlands. Dit is een organisatie die zich inzet voor de promotie van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Dit doen zij in samenwerking met de MBO Raad en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs (SBB)


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.