Hengelo

Hengelose bloemist John Thijert geridderd in de Orde van Oranje-Nassau

De Hengelose bloemist John Thijert is woensdagavond door burgemeester Sander Schelberg geridderd. Thijert zwaaide vandaag af als voorzitter van de Koninklijke Vereniging Bloemist Winkeliers. Hij mag zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Lintje johnthijen gemeentehengelo
Burgemeester Sander Schelberg spelde de onderscheiding op tijdens de afscheidsreceptie van Thijert © Gemeente Hengelo

Thijert Bloemsierkunst

Thijert zwaaide vandaag af als voorzitter van de brancheorganisatie. Burgemeester Schelberg spelde de onderscheiding op tijdens zijn afscheidsreceptie in Ede. De 67-jarige Thijert is bekend van Thijert Bloemsierkunst. Samen met zijn vrouw heeft hij de bloemenwinkel veertig jaar gerund. Vorig jaar werd de winkel overgenomen.

Volgens de gemeente Hengelo heeft hij zich altijd met hart en ziel ingezet voor de bloemenbranche. Zo heeft hij lang lesgegeven op de opleidingen bloemistendetailhandel en was hij examinator bij het ROC van Twente. Ook was hij verantwoordelijk voor het organiseren van diverse bloemisten-evenementen.

Voorzitter

Sinds 2009 is de bloemist voorzitter van de brancheorganisatie Koninklijke Vereniging Bloemist Winkeliers. “Als lid van de onderhandelingscommissie CAO, heeft hij ervoor gezorgd dat de CAO duidelijkheid, bescherming, beloning en inzetbaarheid geeft. En met de vakbond behaalde hij een resultaat dat oog heeft voor de gezamenlijke belangen”, zegt de gemeente.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.