Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Deurwaarder dreigt voor Intratuin in Enschede die illegaal op zondag open was

390785 intratuin

Intratuin aan de Usselerrondweg krijgt een deurwaarder op zijn dak als het niet snel een dwangsom van 36.000 euro betaalt. Dat laat de gemeente Enschede weten.

Ruim drie weken geleden, op 13 december, heeft de tuinspeciaalzaak een aanmaning ontvangen met het verzoek om binnen twee weken te betalen. Maar er is nog altijd niets overgemaakt, aldus een woordvoerder van de gemeente. De volgende stap is dat wij een dwangbevel gaan uitvaardigen om tot invordering over te kunnen gaan.

Illegaal open op zondag
De dwangsom van 36.000 euro (12.000 plus een verdubbeling van 24.000 euro) is een jaar geleden opgelegd omdat bij controle twee keer werd vastgesteld dat Intratuin illegaal op zondag open was. De tuinzaak maakte bezwaar maar dat werd afgewezen. Afgelopen zomer volgde opnieuw een dwangsom, weer omdat de zaak op zondag ongeoorloofd open was. De boete werd opnieuw verdubbeld en bedroeg nu 48.000 euro. Intratuin maakte opnieuw bezwaar.

Over deze dwangsom heeft de bezwarencommissie nog geen advies uitgebracht. Als de commissie dit bezwaar eveneens afwijst, moet Intratuin ook deze dwangsom betalen. Het totaal komt dan op 84.000 euro boete.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Google Street View
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.