Enschede

Afvaldump in Enschede: aso-gedrag of gevolg van diftar?

Afvaloverlast in Enschede is de afgelopen jaren flink toegenomen. Althans, de kosten voor het opruimen van gedumpt huis-, tuin- en keukenafval zijn gestegen. En het aantal meldingen van overlast door inwoners is ongeveer verdubbeld na 2016.

416554 afvaldump Wilco Louwes
De Twentsche Courant Tubantia vraagt inwoners van Enschede om mee te denken over de oplossingen. Welke maatregelen moeten er volgens u genomen worden tegen afvaloverlast? Of is er volgens u helemaal geen sprake van overlast? Al 300 mensen vulden de enquête in.

Enquête
âNiet het afval is het probleem, maar de mensen zelfâ, schrijft een deelnemer. Een ander noemt diftar âde bron van de ellende, het loont afval op straat te gooien.â Er zijn deelnemers die pleiten voor nascheiding. Een enkeling vindt het lastig: âIk vind dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen afval en dat het oude systeem niet meer van deze tijd is. Maar ondertussen zit ik wel in de troep van een ander.â

Behalve over afvaldump, stelt Tubantia ook vragen over het aantal afvalcontainers aan huis. En Tubantia is benieuwd wie bereid is om de grijze container te leveren, om het restafval zelf naar een inzamelpunt in de buurt te brengen. De enquête is hier in te vullen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Wilco Louwes

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.