Enschede

Afdelingen Christelijke Gemeente Nederland in Almelo en Usselo gaan samen verder

De Almelose en Usselose afdeling van de Christelijke Gemeente Nederland gaan samen verder. Dat doen de twee kerkvestigingen onder de naam CGN Twente.

436251 cgn
De Christelijke Gemeente Nederland (CGN) wordt in de volksmond meestal de Noorse Broeders genoemd, al voert de organisatie die naam zelf niet.

Het kerkgenootschap heeft een lange geschiedenis in Twente en in Almelo. In Almelo zijn ongeveer 350 actieve leden die momenteel gebruikmaken van een kerkgebouw aan de Ambtsstraat. In de nabije toekomst verhuizen de gelovigen naar een hagelnieuw complex op een groot stuk grond aan De Bavinckel tussen Almelo en Zenderen. Naast kerkdiensten zijn er dan ook allerlei andere activiteiten op het terrein.

De leden uit Usselo en omgeving gaan daar eveneens naartoe, al is niet bekendgemaakt of de leden daar een aparte ruimte krijgen.

Bouw begonnen
Eerder dit jaar werd de vergunning daarvoor goedgekeurd en de eerste bouwwerkzaamheden zijn inmiddels begonnen, laat een woordvoerster van de CGN weten. âDe verwachting is dat het servicegebouw komend voorjaar wordt opgeleverd.â

De fusie van Almelo en Usselo heeft geen consequenties voor de huidige vergunningsaanvraag voor De Bavinckel, zegt de woordvoerster. âHet samengaan heeft ook geen invloed op de omvang van de in het bestemmingsplan voorziene toekomstplannen.â

Kerkgangers
Hoeveel leden CGN Twente straks krijgt, is niet precies bekend. Het zou om ongeveer 600 kerkgangers gaan, maar dat aantal is niet bevestigd.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Christelijke Gemeente Nederland

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.