Verkeer
Weer
Zoek
Tentoonstelling 'Wolvecamp en vrienden'
Tentoonstelling 'Wolvecamp en vrienden'
Kunst en cultuur
Tentoonstelling 'Wolvecamp en vrienden'
Een tentoonstelling met de werken van de Hengelose schilder Theo Wolvecamp (1925-1992) en vijfentwintig van zijn bevriende schilders.

Op deze tentoonstelling met bescheiden formaten zijn werken van vrienden van Theo Wolvecamp (1925-1992) te zien, maar ook van een aantal schilders die hij bewonderde.

Hengelo
Vanaf 27 mrt.
12:00

Het is deze zomer 75 jaar geleden dat in Amsterdam de Experimentele Groep Holland werd opgericht. Theo Wolvecamp uit Hengelo (1925-1992) was één van de oprichters. Verder waren lid de schilders Karel Appel, Constant, Anton Rooskens, Corneille, Eugène Brands, Jan Nieuwenhuis en de dichters Jan Elburg, Gerrit Kouwenaar, Bert Schierbeek en Lucebert. Aan het einde van dat jaar op 8 november 1948 ging deze groep op in de internationale avant-garde beweging Cobra, welke op die dag in Parijs werd opgericht.

Op deze tentoonstelling is, naast schilderijen van Wolvecamp, werk te zien van Karel Appel, Eugène Brands, Anton Rooskens, Dotremont, Henk Lassche, Reinier Lucassen, Rudy Klomp, Otto Oelen, Nour-Eddine Jarram, Nico Lootsma, Bram van Velde, Riemko Holtrop, Folkert Haanstra sr., Johan Haanstra, Bert Haanstra, Eef de Weerd, Svavar Gudnasson, Jan Sierhuis, Fritz Pitz, Jan van der Leest, Henk ter Horst, Jan Broeze en zijn beide buurmannen aan de Langestraat, de schilders Ferdinand Boersma en Joop Plasmeijer.

wanneer?

Iedere woensdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Ook geopend voor bezoekers van voorstellingen in de schouwburg

prijs

Gratis