Enschede

4000 bezoekers op eerste editie technofestival Onder de Radar

De eerste editie van festival Onder de Radar heeft zaterdag ruim 4000 bezoekers getrokken. Het nieuwe en eerste technofestival van Overijssel werd gehouden op de Vliegbasis Twente en staat volledig in teken van het elektronische genre.

361746 onder de radar
Bas Amro van het organiserende Basic Grooves is blij met de opkomst. "Ik ben supertevreden met 4000 bezoekers, daar hadden we op gehoopt." Amro stond zelf ook in de line-up als dj en draaide voor de vooral Twentse en Duitse bezoekers van Onder de Radar. "In Enschede en Twente is techno populair bij een grote groep. Die liefhebbers moesten voor een echt technofestival eerder helemaal naar plekken als Amsterdam."

Onder de Radar is het eerste echte festival dat Basic Grooves organiseert, in samenwerking met Absolutely Fresh. De Enschedeërs organiseren al jarenlang feesten in Enschede, altijd op bijzondere locaties. "Dit is ons grootste evenement tot nu toe. De vliegbasis als locatie is ideaal, daarmee kun je haast niet fout gaan", vertelt Amro.

Grote namen
Onder andere grondlegger van de techno Derrick May draaide zaterdag in Enschede. Onder de Radar is één van de vijf Europese optredens die de Amerikaan deze zomer geeft. Ook Dekmantel, Avalon Emerson en Ben Sims maakten deel uit van de line-up. Robert Hood sloot het festival op de voormalige vliegbasis om middernacht af.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. Foto: Robin Hilberink.