Enschede

1,4 miljoen voor aanpak wateroverlast: Enschede voorbeeld voor rest van het land

Het werkbezoek van minister Cora van Nieuwenhuizen aan Enschede in mei vorig jaar betaalt zich uit. De gemeente krijgt van het rijk een subsidie van 1,36 miljoen euro voor aanpak van de wateroverlast in de stad. Daarmee doet Enschede een forse greep uit de rijksbijdrage van in totaal 4,8 miljoen euro die voor dit doel landelijk beschikbaar is gesteld voor pilotprojecten.

448397 wadi
Bert Hellegers | Tubantia

Wethouder Jurgen van Houdt reageert verheugd op de toekenning van de minister. âHet betekent opnieuw een erkenning van de minister dat we als Enschede koploper zijn als het gaat om het opvangen van de gevolgen van klimaatverandering.â

Stadsbeek
De rijksbijdrage is bedoeld voor doortrekking van de stadsbeek. Daarvoor stelde waterschap Vechtstromen vorige week al een miljoen euro beschikbaar. âNaast de aanleg van de stadsbeek hebben we meerdere maatregelen genomen om wateroverlast door hevige regenval te voorkomenâ, aldus Van Houdt. âZo is ook de Roombeek opnieuw aangelegd en krijgt de Oldenzaalsestraat een enorme ondergrondse waterberging en een groenstrook met wadiâs aangelegd.â

Van Nieuwenhuizen toonde zich vorig jaar onder de indruk van de omvang van de werkzaamheden aan de Oldenzaalsestraat. âEnschede is een inspirerend voorbeeld voor de rest van het landâ, verklaarde de minister.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. Foto: Reinier van Willigen

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.